Labbonen

Ingredi├źnten:

labbonen
boter of olijfolie (of beide)
bosuitjes
lookstengels
peper en zout
een scheutje room (mag soja of alternatieve room zijn)

Bereiding:

Labbonen zijn een groente uit mijn kindertijd. Ik heb ze bereid op grootmoeders wijze, zij het met een kleine variatie op dat thema ­čśë

Je gebruikt hiervoor de bonen met peul. Pluk de bonen daarvoor best wanneer de boon binnen nog niet te dik is. Anders wordt de peul te dun en taai.

Je snijdt de hele boon in schuine stukjes. Een beetje zoals je dat met snijbonen doet, maar dan grovere stukken. Wanneer de boon binnen toch al wat groot is dan voeg je de losse boontjes er gewoon aan toe.

gesneden labbonen (1 of 1)

Laat de groenten zo’n 12 tot 15 minuutjes gaar worden in kokend water. Voeg een beetje zout aan het kookwater toe.

gestoofde bosui en lookstengel (1 of 1)

Stoof de gehakte bosuitjes en lookstengels in een eetlepel boter of een scheutje olijfolie (zelf meng ik die beide wel eens). Voeg de gaar gekookte boontjes toe en meng. Kruid het geheel af met peper en zout. (had ik een takje bonenkruid geoogst dan zou dat er vast ook lekker bij geweest zijn)

gestoofde bosui en lookstengel + labbonen (1 of 1)

Je kunt het geheel afwerken met een scheutje room en met een takje bladpeterselie wordt het een plaatje. ­čśë

labbonen op het bord (1 of 1)

Eet smakelijk!

Ingrid

 

Een gedachte over “Labbonen”

  1. Dat ziet er lekker uit. Ik heb de hele labbonen nog niet gegeten dus ik ga het zeker eens proberen.

Reacties zijn gesloten.