Te oogsten

oogsters-3

Om een prettige en vlotte samenwerking te verzekeren vragen we je  de praktische afspraken grondig door te nemen vooraleer aan het oogsten te gaan.

Het veld is uitgestrekt en de gewassen liggen verspreid. Om te voorkomen dat je als oogster een tijdrovende zoektocht moet beginnen voorzien we een up-to-date grondplan waarop je je makkelijk kunt oriënteren. Om bodemziektes te voorkomen passen we wisselbouw toe, d.w.z. dat een zelfde gewas in een periode van verschillende jaren slechts éénmaal op dezelfde plaats terugkomt. Handig dus om je vooraf goed te informeren via het grondplan.

We delen de oogst met zijn allen. Daarom vragen we om de kleinste gewassen nog even te laten doorgroeien en alleen de grootste (volgroeide) vruchten te oogsten. Zo winnen we meer kilo’s van dezelfde planten.

De Groene Vlag staat bij het gewas dat dagdagelijks geoogst kan worden, of bij je oogst voor de week.

De Rode Vlag betekent dat je van hieraf NIET mag oogsten, en alle gewassen die volgen tot aan de volgende vlag of het einde van het bed.

De Witte Vlag duidt op oogsten volgens instructies. Deze instructies vind je op deze website en op een infobord bij het veld.

GROENE VLAG

  • Veldsla en Kervel :In de tunnel vind je nog steeds veldsla en kervel. Met de warme dagen in het vooruitzicht zullen deze doorschieten. Oogsten is dus de boodschap (zie het vorige bericht Lentesla). DSC_0233

 

CSA in Hoeleden