2019 In zicht!

Het veld ligt er nat bij na de 15liter regen per m² van vorige nacht. Maar het wordt droger dus zeker nog eens langs het veld komen! Je vindt er nog lekkers. Loop ook tot bij de bloemkolen. Ze zijn niet groot en worden stuk voor stuk oogstrijp. Wortelen, wortelpeterselie, , look, bietjes & rapen, snijbiet, aardpeer (met aardappel 🙂 bladgroenten, . . .

In de tunnel vind je veldsla. Helemaal onderaan de plant afsnijden. Hier en daar zijn er bladeren met witte stipjes, dat kan je gewoon mee afspoelen. Op de andere bladgewassen in de tunnel is het nog eventjes wachten.  De tunneldeur moet altijd gesloten blijven! Schuif ook de blok terug tegen de deur dan waait ze niet open . Onze tunnel kan bij een flinke windstoot met de deur open zeker de lucht in. Hier en daar liggen ook nog doeken op het veld.

Om het oogsten te vergemakkelijken kan je de platte kruiwagen met oogstbakjes gebruiken. Een probeersel naar een voorstel van Eline. Geen gesleur meer met zakken en bakken. De kruiwagen zet je na gebruik terug naast de groene tractorbak. Aan de tractorbak vind je 2 emmers en een borstel om de aarde van de gewassen te spoelen. Leg de borstel na gebruik op de rand van de emmer.

Nog wat data om niet te vergeten!

  1. Letizia vind je zondag 23 december aan de bakker (De Preeter – Nijs) met soepverkoop in het kader van de actie Soep op de Stoep.
  2. 20 januari heb je de mogelijkheid om mee na te denken over het reilen en zeilen op De Koningsbemde. Schrijf je nu in! Heb je ideeën, voorstellen, opmerkingen, werkpunten, positieve punten . . . geef ze al maar door!
  3. 24 februari verwelkomen we nieuwe oogsters! Nicole en ik ontvangen ze samen in de schuur. Ken je nog geïnteresseerden? Geef naam en mailadres door, dan stuur ik een uitnodiging.

Ik wens iedereen gezellige eindejaarsfeesten toe. Een hoopvol en gezond 2019! Ik kijk alvast uit naar het nieuwe jaar

ilse