oogstupdate

De herfst staat voor de deur, maar ik ben superblij met de regen! via allerlei constructies zijn de putten en de vijver weer gevuld. We kunnen weer verder.

Ik breng jullie graag op de hoogte van wat het najaar nog te bieden heeft op het veld. Eerst dit: Oogsten wordt na fikse regenbuien wel superglibberig dus wees voorzichtig. Binnen korte tijd zal er niets meer in de koelwagen te vinden zijn. De hevige hitte is voorbij. Ik begin ook systematisch de tunnel met de vruchtgewassen ‘leeg’ te maken. De tunnel komt ook een beetje in rust en ik maak er werk van om hem helemaal onder water te zetten en compost aan te brengen ter voorbereiding van het volgende seizoen.

Lees bij elke oogstbeurt het sandwishbord. Er wijzigen af en toe oogstrichtlijnen. Systematisch komen er nieuwe groenten vrij, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Woensdag oogsten we dus pompoenen (een uurtje tussenin tijd?). Vergeet je VE (zie vorig bericht) niet te berekenen. Wat zullen we nog oogsten tussen vandaag en einde november: pompoenen, boerenkool, broccoli, bloemkool, pluksla, Chinese kool, knolselder, rode bieten, paksoi en tatsoi, prei, wortelen, pastinaak, aardperen, peren&appelen (check de witte vlagjes aan de bomen), er zijn nog aardappelen (rode), boontjes zolang het weer het toelaat, venkel en witloof.