oogstupdate

De rust op De Koningsbemde  is terug gekeerd na de Dag van de Landbouw zondag. Het was een wondermooie dag in alle opzichten. Ik kreeg al heel veel fijne reacties in de mailbox. Langs deze weg nog eens een welgemeende DANKUWEL aan iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt. Na deze dag mogen we volgend jaar 12 nieuwe enthousiaste gezinnen verwelkomen op het veld!

De biocontroleur kwam langs en alles tiptop in orde. Dit jaar slaagden de wortelen met glans.

 

 

 

 

 

 

Lente en zomer zijn bijna voorbij. Al zou je het niet meteen zeggen bij deze temperaturen. Het is nog extreem droog. Op dit moment, nog droger dan in ’t begin van de zomer. Vanaf vrijdag wordt het kouder dus kom zeker nog langs.

Ik geef graag een overzicht van de te oogsten gewassen op het veld.

In de tunnel: tomaten, paprika’s en aubergines. Je kan nog een paar komkommers vinden. Ik laat de planten die nog komkommers dragen staan. Systematisch verwijder ik  de niet-dragende planten.

 

Op het veld: je vindt er wortelen, chioggiabieten, rode bieten, tomaten en paprika’s, aubergines, snijselder, bladpeterselie, snijbiet en Nieuw-zeelandse spinazie, aardappelen, bieslook & basilicum.

We starten met een aantal nieuwe gewassen. Hou de vlagjes goed in ’t oog. Vooral bij de kolen.  Je ‘leest’ de vlagjes van bovenaan het veld naar beneden en niet omgekeerd. Die hebben het zwaar gehad met de droogte en we oogsten systematisch een koolsoort. De wortelpeterselie en 1 bed prei geef ik vrij. Wortelpeterselie oogst je systematisch van voor naar achter met de spade van de wortelen die ernaast staat. Ook prei oogsten we systematisch met de spade.

Neem zeker ook een paar appelen mee, prima voor appelmoes!