Oogstupdate

Wat een mooie dagen op het veld. Dit weekend zeker oogsten en genieten!

Er zijn een paar nieuwe groenten te oogsten.

Spinazie: oogst de grote bladeren.

Koolraap: zoek de dikste knol en trek hem helemaal uit. De bladeren en de overtollige wortels mogen in de groene tractorbak. Ik kijk al uit naar lekkere recepten.

Bladcichorei- Catalonia: een bitter gewas, vergelijkbaar met witloof. Als alternatief voor het weggespoelde witlofzaad op 1 juni wou ik dit eens proberen. Je kan het rauw eten of stoven. Snij de grote bladeren af en verwerk. Cicoria catalogna gigante di Chioggia

Princesseboontjes à volonté ook voor de diepvriezer! Profiteer ervan. De blaadjes hebben door het tikje vorst wat schade opgelopen maar de boontjes zijn perfect.

Je vindt ook nog snijselder, bladpeterselie, krulpeterselie, bieslook, snijbiet, Nieuw-Zeelandse spinazie, prei, schorseneer & haverwortel, wortelpeterselie, koolrabi, bietjes rood en geel, raap, rammenas, zoete wortelen Milan, de laatste tomaten in de tunnel, aardappelen, zonnebloemhoofden voor de vogels, cosmeabloemen voor de vaas, allerlei kolen zoals de vlagjes aangeven.

Alle look mag uit de grond dus neem maar mee.

Vergeet je portie pompoenen niet mee te nemen die klaar liggen in de paloxen

De paprika’s op het veld mogen ook massaal geoogst worden. 

De appel Keuleman (appelmoes) en de stoofpeer (met spek en bruine suiker zeggen ze hier?) zijn oogstbaar. Iemand nog kweepeer? De peer Comptesse de Paris mag je oogsten maar laat nog eventjes liggen. Ze komen dan op smaak. Een harde peer met een uitgesproken smaak, zoals je ze in de winkel niet kan vinden 😉

Zet de plukstok altijd terug aan de tractorschuur. Vergeet de spade niet vooraan een bed te zetten. De volgende oogster zal je dankbaar zijn.

Laat het smaken!