Aandacht

Af en toe eens bijsturen. Ik doe een oproep om de oogstafspraken nauwer op te volgen. Dat kan door deze berichten te lezen maar ook nog het sandwishbord te lezen voor je oogst.

Ik vroeg om bij warmoes en peterselie de grote buitenste bladeren/takken te oogsten. Dat is niet gebeurd. Vaak is het zo dat wanneer 1 persoon op een foute manier oogst, de volgende ook fout begint te oogsten. Oogstafspraken veranderen soms en dat maakt het misschien verwarrend. Ik probeer zo goed mogelijk te communiceren en duidelijk te zijn. Indien dat niet is, laat me weten. Ik verwacht ook dat oogsters de afspraken nakomen.

De planten hier onderaan zijn nog klein maar toch kunnen we de grote bladeren(takken bij peterselie) aan de buitenkant al consumeren. Ik schreef: oogst de grote buitenste bladeren van verschillende planten.

Op onderstaande foto’s zijn de ‘harten’ van de planten te diep weggesneden waardoor het voor de plant opnieuw veel energie vraagt en we pas laat terug van deze plant kunnen oogsten of de plant sterft af.