Beste oogster

Wat een start van de maand maart! Meteen is alles weer goed gemaakt, zeker na de natte maand februari. Het werk op De Koningsbemde is sinds half januari volop gestart. Vooral het voorzaaien van tomaten, paprika’s en aubergines is het eerste wat er moet gebeuren.

De zware stormen hebben gelukkige niet al teveel schade veroorzaakt. 9 touwen van de tunnel waren geknakt. Ondertussen heb ik ze vervangen. 8 ton compost is reeds op het veld gebracht. Dankzij de zon zitten de spitskolen, bloemkolen en tuinbonen al buiten in de grond. Ik heb ze afgedekt met kleine tunneltjes want het vriest al een hele week lang.

de kleine tunnels voor bloemkolen, spitskolen en tuinbonen. -4° is té fris

Gelukkig kon ik in de grote tunnel al heel wat gewassen vervroegen. Daar staan sugar snaps, koolrabi’s, broccoli’s, spinazie, snijsla, kropsla, knolvenkel, veldsla, kervel, radijzen en Azia mix.

de doeken liggen klaar om de prille gewassen ‘s nachts af te dekken.

Het is nog te vroeg om te oogsten. Ik laat zeker een bericht wanneer we van start gaan. Heb je ondertussen zin om eens langs te komen? Geen probleem, doe gerust.

En dan graag even je aandacht voor een KOFFIEbericht van Anne-Sophie & Mario.

Beste medeplukkers,
Mijn man en ik willen jullie een product aanbieden dat enkel geteeld wordt in de tropen en jullie eventueel naar de toekomst toe zelf kunnen oogsten. Een alom gekend product waar niet altijd voldoende transparantie en eerlijkheid rond is. 
Wij presenteren onze eerlijke en duurzame geproduceerde koffiebonen die met de hand zijn geplukt door families die samen met ons deel uitmaken van de boerengemeenschap Tarraya, waar we garanderen dat u onze boerderijen en processen kunt bezoeken wanneer u maar wilt, als teken van transparantie en verantwoordelijkheid. De visie van de Tarraya-gemeenschap is om de co-existentie tussen boeren en hun omgeving te verbeteren door de commercialisering van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde producten. 
Bezoek onze website voor meer informatie: http://www.Orizonte.be
Groetjes,

Anne-Sophie en Mario

Orizonte