De koude staat voor de deur

Het natte weer heeft van het veld een modderplas gemaakt. Ik geraak met de tractor niet meer op het veld. Al is ons veld niet vergelijkbaar met de velden in de Westhoek. Collega’s in die regio zien hun gewassen rotten.

Voor de vorst zijn intrede doet kan je nog terecht op het veld.

Er kan dus nog worden geoogst, geen probleem al moet je voorzichtig zijn. Rode kool, boerenkool, laatste bataviaslsa en prei. Voor savooi en spruitjes is het nog eventjes wachten. In de tunnel kan je nog terecht voor de laatste venkel, paksoi, kropsla, de laatste spinazie, witte radijzen, de laatste rapen, veldsla en snijsla.
Vergeet je emmer niet te zetten indien je graag je eigen witloof laat groeien. Door het natte weer duurde het even om de wortels uit de grond te halen maar het is me toch gelukt. De gevulde emmers staan klaar. Voor wie nog geen emmer zette, schrijf zeker je naam er op, zo weet ik hoeveel wortels in de emmer mogen.

Vraagje, is er iemand onder jullie die kaas heeft gegeten van websites? Deze website heeft een update nodig om in de toekomst toch opnieuw wat meer te posten. Er duiken allerlei problemen op die ik niet verholpen krijg. Wie kan helpen, laat me iets weten. Alvast bedankt.

-ilse-