FEEST

De voorbereidingen voor het feest zijn volop aan de gang. In dit bericht lees je vooral wat er allemaal te doen staat. Dit jaar gaan we samen koken, versieren, klaarzetten, afruimen, afwassen, … ter plekke. Een 30tal personen schreven zich in plus ook 4 kleuters en 4 tieners. Mooi getal om te vieren.

We selecteerden een aantal gerechten die we met een 10-koks zullen klaarmaken. We verdelen ons in groepjes om zo een verscheiden buffet te hebben. Natuurlijk met de groenten van het veld! Dat kan gaan van gebakken patatjes, gegrilde groenten, appelmoes, pizza, … tot wat speciallekes. Voor ieder wat wils! Aan alle koks: neem je eigen snijmes en plank mee. Het startuur was geprikt om 11u maar indien je al om 10u aanwezig kan zijn, des te beter. Want er valt wel wat te koken en te oogsten. We koken binnen en buiten. Het weer zal het wel toelaten maar doe warme kleding aan. Af en toe moet je misschien nog iets op het veld oogsten, hou er rekening mee. De recepten van de gerechten zijn aanwezig en je kan dus meteen aan de slag.

Anse en Eline sturen de koks aan. Ilse is ‘vliegende’ om iedereen wat wegwijs te maken en alle vragen te beantwoorden.

Eten doen we binnen dus we hebben ook een ‘houtstoofbewaker’ nodig die tijdig hout in de stoof duwt! Het etensuur kunnen we vooraf niet echt bepalen maar we zorgen voor knabbels vooraf en voor de allerkleinste die dan al met een hongertje zitten.

Katrien ziet het zitten om wat kids te schminken maar ondertussen moeten ook de tafels geïnstalleerd worden en versiert en worden de kinderen geanimeerd. Fatou, Alixe en co zorgen voor de animo. Brengen jullie ook wat stiften en kleurpotloden mee? Het is een lang tafelkleed om te versieren!

Wie kan brengt een dessertje mee. Natuurlijk niet voor 30 personen. Nicole bakt bv. koekjes of er is een liter yoghurt met vers fruit. Je ziet maar wat kan.

We voorzien niet-alcoholische dranken; water, smaakwater, appelsap, thee en koffie van Orizonte. Andere dranken brengen jullie zelf mee. Dat kan een flesje wijn zijn of bier.

We koken met veel ingredi├źnten van het veld maar we zullen ook wat moeten aankopen. We installeren een collectebus (graag door het versierteam in elkaar te steken). We zullen het bedrag van de aankopen vermelden op de bus en je mag er een bijdrage naar wens insteken.

We kijken ernaar uit om nog eens gezellig met z’n allen te feesten. ‘t Is veel te lang geleden!

Tot zondag!

Eline, Anse & Ilse