Het vorige oogstseizoen vloeit langzaam over naar het volgende oogstseizoen

Lente op den Dries is achter de rug. De koeien hebben mooi gedanst :-). Dank je wel Letizia en Pieterjan voor de soep en bedankt aan iedereen die erbij was. Het was een fijne dag.

Het wordt een prachtig en zonnig weekend. Wie nog niet is langs geweest, zeker doen! De radijzen, sla, spinazie, purple frills en tuinkers wachten om geoogst te worden. Wie dat wenst kan nog winterprei en winterwortelen oogsten.

Van zodra de zon schijnt begint het veldwerk. Ik bereid de bodem voor op de komst van allerlei gewassen. Ik ploeg niet, dus geen bodemkerende bewerkingen om de lagen in de bodem te respecteren. Dat vraagt wat meer geduld maar komt ten goede van het bodemleven. Je zal mij veel op de tractor zien zitten.

Kathleen vroeg me om een overzicht te geven van de groenten die in het oogstseizoen op het veld en in de tunnel zullen staan. Hier komt een lijst:

BLAD: verschillende soorten sla, suikerbrood, peterselie, spinazie, rucola, snijselder, selder, andijvie, bieslook, koriander, warmoes, radichio, zomerpostelein, winterpostelein, babyleafs, pimpernel, ijsbergsla, herfst/winterprei, basilicum, veldsla, kervel, mesclun, purle frils, raapsteel

KOOL: bloemkool, brocoli, spitskool, spruiten, rode kool, palmkool, boerenkool, koolrabi, paksoy, tatsoy, savooi, meiraap, gele raap, witte kool, roodkopraap

WORTEL/KNOL: rode biet, chioggiabiet, zomerwortel, winterwortel, sjalot, rode ajuin, gele ajuin, knoflook, pastinaak, rammenas, knolselder, knolvenkel, aardpeer?

VRUCHT: tomaten allerlei, paprika allerlei, aubergine allerlei, cayennepeper, komkommer, ananaskers, courgette allerlei, pompoen allerlei,

PEUL: doperwt allerlei, sluimerwt, tuinboon, sugarsnap, snijboon allerlei, princesseboon allerlei, sojaboon,

Aardappel en Aardbei, rode bes, framboos, appel/peer, kweepeer, kriek, mispel en niet vergeten, allerlei bloemen voor de bijen.

Terwijl we volop kunnen genieten van de eerste gewassen in de tunnel staat er al heel wat op het veld. Alle look en ajuinen zitten in de grond. Ook de zomerwortelen zijn gezaaid, de rode bietjes en de stengelui. Tuinbonen staan al mooi en de sluimerwten komen piepen. Met de vorst bouwde ik een tunneltje over de veldsla, sla, peterselie, andijvie en warmoes. Ik kon al de eerste aardbeibloemen spotten!