Oogstupdate

De knolvenkels worden stilaan oogstklaar. Je hebt 2 soorten lange smalle en knolvenkels met een dikke buik. Pik er de grootste uit. Je trekt de hele plant uit de grond en je kan zowel loof als knol gebruiken in gerechten. Ik zaaide in 2 delen zodat niet alle venkels in 1 keer oogstbaar zijn dus goed kijken is de boodschap. Heb je een leuk recept? Post het dan op de facebookgroep.

Ook de kropsla, de veldsla, rabarber, radijzen, spinazie, kervel, lookstengels zijn oogstklaar op het veld. Probeer zeker ook een paar rabarberstelen te verwerken. Hopelijk nu wat warmer weer en alles kan een extra boost krijgen. Ik verwacht in de komende weken dat we raapjes, koolrabi, peterselie, snijbiet kunnen oogsten. Eindelijk laten de patatjes hun eerste blaadjes zien. Wil je weten wat waar staat? Dan kan je op het zwarte schoolbord een plan van het veld vinden.

De tunnel ondergaat een metamorfose 😉 stilaan zie je paprika’s, aubergines, tomaten en komkommers verschijnen. Ik plant ook cayennepepers voor de hot and spicy onder ons.

Bedankt voor al wie wat tijd nam om plastic uit het veld te plukken. Nog een beetje en we zijn klaar.