Oogstupdate

Vanaf nu kan je op het veld terecht voor nieuwe kropsla. Helemaal onderaan afsnijden zonder balderen achter te laten op het bed.

En daar zijn de eerste aardbeien. Geen massa aardbeien dus iedereen kan een beetje oogsten. Een aardbei is rijp wanneer ze aan alle kanten mooi rood ziet en gemakkelijk van de plant komt. Zet je duim op het steeltje net boven de aardbei en geef het een knik. Komt ze onmiddellijk los dan zit je goed. Het zou zonde zijn om onrijpe aardbeien te oogsten dat gaat ten koste van de smaak. Was de aardbeien net voor je ze opdient. Aardbeien kunnen allerlei vormen hebben. In de winkel zie je uitsluitend de mooi gevormde. Op het veld oogst je ook de grillige maar die zijn even lekker. Ons oog is door de jaren heel wat misleid door al die mooie aardbeien in een doosje. Ik los het op door de aardbeien in 2 of in 4 te snijden en in een schaalt te leggen. Dan eet iedereen alles. Er zijn 2 soorten aardbeien, benieuwd welke jij de lekkerste vindt. De oogst van aardbeien is niet zo lang. We hebben een paar weken in de maand juni en afhankelijk van het weer duurt het wat langer of korter. Kom regelmatig naar het veld en pluk een portie. Deze aardbeien zijn niet bedoeld om confituur te maken of om een emmer of grote kom in 1 keer helemaal te vullen.