Teken op het veld! Kathleen ontdekte een teek op haar arm. Hou er rekening mee!

De spinazie is niet echt meer oogstbaar maar we hebben een mooi alternatief op het veld staan. Regenboog warmoes. Oogst de stelen met de grootste bladeren. Niet de hele plant afsnijden. Ik ben al benieuwd naar de recepten op FB.
Op het veld vind je ook andijvie. Deze groente is heel ‘schietgevoelig’ dus oogst zeker de kroppen die wat naar omhoog neigen te gaan. Je snijdt een andijvie helemaal onderaan af zonder een blad achter te laten. Zoals bij de kropsla. Slakken houden van achtergelaten bladeren dus neem ze zeker weg. Er zit 1 krulandijvie tussen, een ‘verloren’ zaadje? Die mag in ieder geval ook geoogst worden.
Rucola is een gewas dat snel bloem maakt. Maar de bloemen zijn ook eetbaar. Blaadjes met bloem, het oog wil ook wat.
De doperwten zijn volop oogstbaar dus plukken maar.
Voor vele is het een gewoonte maar ik wil het toch nog eventjes extra aangeven. Oogst vanaf nu eerst in de tunnel en pas nadien op het veld. Zo houden we de tunnel schimmelvrij en dat vermijd problemen achteraf. Dank je wel daarvoor.
Vergeet je koolrabi, raap en knolvenkel niet. Ze worden ook schietgevoelig.