oogstupdate

Het is droog op het veld en dat merk je aan de planten. Voor wie nog niet veel aardbeien heeft geoogst, kom zeker langs. De planten gaan gebukt onder de hitte. Zeker als je dan nog zoveel vruchten draagt. Loop zeker tot achteraan het bed want daar hangen er nog veel! Aardbeien kan je maar in een heel beperkte tijd oogsten en zeker deze droogte bespoedigt dit oogstvenster. Hou er rekening mee!

Vanaf vandaag kan je ook koolrabi en ijsbergsla op het veld vinden. Haal het doek eraf en bekijk alle koolrabi’s. Oogst dan de dikste. Ook voor de ijsbergsla geldt dezelfde handeling. Het doek beschermt de planten tegen de brandende zon dus leg het zeker terug. Bij ijsbergsla voel je aan de krop. Is die stevig dan is de plant klaar om geoogst te worden. Dus bekijk zeker eerst alle planten en oogst niet meteen de eerste sla die je tegenkomt. Die is misschien nog niet dik genoeg en heeft nog wat tijd nodig. Het zijn niet de dikste kroppen maar daar zal de droogte zeker een rol spelen.

Wandel ook eens langs de marjolein, dragon en hysop. Heerlijk om deze kruiden in gerechten te gebruiken. Vaak heb je maar een takje of een blaadje nodig om smaak aan je gerecht toe te voegen.

De peulen in de tunnel veranderen naar erwten. Dus oogst zeker ook de dikke peulen. Om ze te eten moet je dan wel de erwten uit de peul halen.