Oogstupdate

De regen heeft deugd gedaan. Het veld was zo goed als onbewerkbaar geworden en de gewassen hebben afgezien van de hitte. Dat is nu voorbij. Ik kon opnieuw planten en zaaien en dat werd tijd. Kom zeker wekelijks langs voor al het lekkers. Kijk in de koelwagen en lees het sandwichbord.

Nu het heeft geregend moet ik geen water meer geven en pik ik weer de ‘normale’ veldwerkdraad op. Bewerken, zaaien, planten en vooral wieden want het onkruid heeft geen last van de droogte gehad. Het zorgde wel voor de nodige bescherming tegen uitdroging en vooral verbranding van de zon.

In de toekomst doe ik zeker een oproep om samen pompoenen te oogsten. Dat zal vroeger dan gewoonlijk zijn maar ik wou het al eventjes laten weten.

Wat vind je in de koelwagen, de tunnel en het veld? Patisson, aardappelen, courgette, rode ajuin, look, tomaten, paprika, peper, basilicum, sla, snijselder, snijboontjes,(de nieuwe princesseboontjes is nog eventjes wachten), komkommer, aubergines, snackpaprika, hele pikante gele peper, suikermaïs, gele wilde tomaatjes, tomatillo.