Oogstupdate: eindelijk regen

en nu kan het snel gaan. Kom zeker langs al is het tussen 2 regenbuien. De temperaturen zijn nog aangenaam maar er is wel wind. Volgende week wordt het kouder. Sla, selder, savooi, rode kool, bietjes, boontjes, peterselie, warmoesblaadjes, daikon, radijzen, rucola allemaal nog zeker te oogsten. De regen zal wel zijn sporen achter laten. Dus wees er snel bij.

Fruit: frambozen, kweeperen, appels zijn te plukken. Gebruik je de plukstok, zet hem terug aan de tractorschuur!

Het wordt ook weer soeptijd. Probeer vanaf nu steeds soep te voorzien, maak een grote pot, dan kan je een tijdje verder. Prei, wortelen, selder kan er allemaal in. Elk gezin kan 1 – malig nog 10 ajuinen uit de bak nemen. Er is ook nog look in de bakken. En een pruimtomaat kan ook in de soep!

Patatjes zijn nu ook beter uit de grond te halen. Suikermaïsfanaten zullen goed moeten kijken maar hier en daar hangt nog een goeie maïs.

De tractor heeft platte band 🙁 . De zoektocht naar de juiste banden is begonnen. Ik was van plan om de pompoenen te oogsten maar ze zijn nog niet helemaal rijp. Ik zag dat er al exemplaren uit de bakken waren genomen. Ik mis er al zeker 2. Kunnen jullie nog even wachten? Lees zeker het bord na, daarop zal ik melden wanneer ze oogstklaar zijn. Geen vlag of geen melding op het bord betekent dat je nog niet mag oogsten. Dus wie een pompoen heeft genomen, nog niet klaarmaken. Laat nog een tijdje narijpen. Ik tel de exemplaren ook om achteraf een juiste hoeveelheid per aandeel te kunnen berekenen. Nog wat geduld dus.

In de tunnel zijn er nog steeds tomaten, paprika’s en cayennepeper. Hier en daar nog een aubergine. Laat je niet afschrikken door de regen volgende week en kom zeker langs! Let op want het is behoorlijk glad op de paden.