Oogstupdate

Er liep vorige week wat mis met de website maar alles is terug oké. Stilaan verandert het uitzicht in de tunnel. Je kan er nog even terecht voor postelein, kervel, purple frills, sla. Dus kom zeker langs om deze laatste gewassen te oogsten. Er wordt plaats gemaakt voor tomaten, paprika, aubergine, habanero’s, cayenne, komkommers.

We beginnen aan een aantal nieuwe gewassen:

Warmoes, mooie kleurrijke stelen en bladeren. Je snijdt de grote bladeren en stelen van verschillende planten. Verzamel verschillende kleuren. Snij niet de kleine blaadjes en het hart weg.

Andijvie: snij de grote plant onderaan af

Peterselie; oogst de grote stelen van verschillende planten. Snij niet het hele plantje af

Tuinkers: snij een roefje af een paar centimeter boven de grond.

Rabarber: de grote stelen en bladeren mag je ‘afknakken’, niet snijden.

Prei oogsten we niet meer. Er verschijnen bloemstengels en ik ga zaad nemen van de overgebleven planten.

Het veld verlangt regen maar de eerst komende dagen zal dat nog niet zo veel zijn. Het planten en zaaien is al een tijdje aan de gang. Aardappelen, ajuinen, wortelen, stengelui, allerlei bieten, rapen, ijsbergsla, knolvenkel, broccoli, bloemkool, romanesco, aardbeien, bataat, zoete ui cuisse de poulet, erwten, spinazie, koolrabi zijn al gezaaid en geplant.