Ooogstupdate

Er viel 23 liter water uit de hemel recht op De Koningsbemde :-). Dat was heel welkom op het veld. De bodem blijft droog maar vele gewassen waren gelukkig. Een nieuwe vlucht van de wortelvlieg is weer in ‘t land dus er liggen opnieuw doeken over de wortelen. Hou ze goed in de gaten en leg steeds het doek terug. Anders hebben we wortelen met gaatjes.

De rode ajuin vind je nu in de schuur. Met de regen heb ik alles binnen gelegd. Kan je snel je VE ajuinen meenemen indien je dat nog niet hebt gedaan! De schuur wordt een opslagplaats voor materialen voor Dries Kermis en de ajuinen moeten weg. 10 ajuinen per VE (zie vorig bericht. Kom ze halen voor dinsdag 6 augustus. De sjalotten vind je in de blauwe bakken.

We moeten meer aardappelen eten :-). Pas nu komen we aan het einde van de eerste rij. Neem gerust een extra portie aardappelen mee en leg ze koel en in het donker. Maak er frietjes van, heel lekker.

Het oogsten van look verloopt wat moeizaam, ik weet het. De kans is groot dat ik alle look in 1 keer oogst en in een bak leg. Iemand zin om mee alles te oogsten? Laat me weten wat voor jou kan. Dan doen we het samen.

Courgetten vind je in de koelwagen, neem gerust mee. Ik snijd gewoon in stukken en rauw in de diepvriezer voor soep in het najaar.

Vergeet zeker geen princessenboontjes en snijboontjes te oogsten. Ze geraken soms in de vergetelheid met de oogst van tomaat, paprika, aubergine en komkommer.

Het groenlof is minder groot geworden dan ik dacht maar ik zou al beginnen oogsten.

De kropsla, romanesco en boerenkool zit in de grond. Er komt een zaaiperiode aan van allerlei najaarsgewassen.

Iedereen welkom op Dries Kermis van 9 augustus tm 18 augustus. We gaan de 113e editie in zoals gewoonlijk in de spiegeltent in de Zandstraat. Het volledige programma vind je op de facebookpagina van Jonkheid Hoeleden Dries https://www.facebook.com/events/1317577461713723/ .