praktische meededeling

Deze week is het misschien nog niet echt nodig maar vanaf volgende week is de kans groot dat je groenten vindt in de koelwagen.
Je hebt hem misschien al zien staan. De grote koelwagen op de parking. We hebben hem in bruikleen om groenten fris te bewaren. Zoals je hebt gemerkt doe ik vanaf nu een ronde op het veld en oogst ik zelf gewassen. Dat kan verschillende redenen hebben: er hangen te veel vruchten aan een plant, de plant is afgeknakt en heeft nog oogstbare vruchten, moeilijk oogstbare teelten of ik doe een controle van een gewas,. . . Het komt er nu op aan om alles goed in ‘t oog te houden. Courgettes, patisson,witte ajuin, sjalot(cuisse de poulet), rode ajuin, rode biet, chioggia enz. bewaren beter bij koelere temperaturen.

Alles wat ik op mijn weg oogst komt in zwarte bakken terecht. Deze week vind je ze nog aan de tractor maar bij warm weer(waarschijnlijk vanaf dit weekend) zal je in de koelwagen een kijkje moeten nemen. De deur is aan de kant van de haag. Je draait de hendel naar rechts en trekt de deur open. Sluit de deur terug en draai de hendel terug naar links.

Ik heb alle LOOK van het veld geoogst. Een deel vind je aan de tractor dus neem maar mee. Een deel ligt te drogen in de schuur. Ik maak binnenkort bundels van en dan kan iedereen look mee naar huis nemen en daar op een droge plaats bewaren.

Een tijdje terug liet ik een bericht om een potje te zetten voor honing van onze bijen. Ondertussen heb ik veel potjes gevuld. Wie nog geen honing heeft gehad en nog graag honing wenst, dit is de laatste kans. Zet deze week een potje en ik vul het met de laatste honing +/-300gr. De honing is bijna op dus zolang de voorraad strekt.